Werken aan inzetbaarheid

De inzetbaarheidstraining is bedoeld om medewerkers sneller te laten terugkeren naar het werkproces of om verzuim of recidief te voorkomen. Met deze training leert de medewerker beter zijn werk uit te voeren en een gezonde werkhouding aan te nemen.

Wat houdt de training in?

In deze korte basis training wordt uw  medewerker getraind op zijn eigen werkplek in zijn eigen werksituatie. Hij of zij leert de optimale werktechnieken en werkmethodes (organisatie eigen werk) om zijn werk zo goed, zo gezond en zo veilig mogelijk uit te voeren. Centraal staat productief werkgedrag en optimale werkhouding centraal. Daarnaast worden de direct leidinggevende en eventueel collega’s betrokken bij het opstellen van positief/ productief werken.

Van klachten naar mogelijkheden

Merkt u dat uw medewerker vaak klaagt over zijn lichamelijke klachten of over uw aangeboden werkplek of meubilair? Als uw medewerker verzuimt merkt u dan dat u medewerker alleen maar in beperkingen denkt en niet aan werken. Met andere woorden: in plaats van oplossingen zoeken om te kunnen blijven werken. Dan is de inzetbaarheidstraining basis een mooie insteek om eventueel gevoel van ergernis of hoop verliezen weg te nemen en de medewerker te helpen weer productief te werken met een gezonde dosis werkinzet.

 Aanpak en uitvoer

  1.  Gedegen analyse met gevalideerde meetmethoden.
  2. Trainingen worden individueel gegeven waarbij de werkhouding, werkgedrag en positieve beeldvorming over gezondheid en werk worden gestimuleerd en getraind.
  3. De leidinggevende en/of P&O 'er krijgt een rapport over de analyse en advies zonder privacygevoelige gegevens.

 Het kan voorkomen dat de medewerker meer training en begeleiding nodig heeft dan de aangeboden trainingen. Het is mogelijk de training uit te breiden, desgewenst in combinatie met multidisciplinaire aanpak.

 Meer weten?

Arboogerd is specialist op het gebied van vitaliteit en werkomgeving. Onze deskundigen adviseren, onderzoeken én implementeren graag voor u. Voor meer informatie over de inzetbaarheidstraining of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Arboogerd via 0594-769012 of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vergoeding

MP900402534Wist u dat de meeste diensten en interventies uitgevoerd door Monique Boogerd vergoed kunnen worden door verzekeraars waaronder Loyalis?