Een groot productiebedrijf in het noorden van het land kampte met een hoog ziekteverzuim door fysieke belasting. Het bedrijf schakelde Arboogerd in om te analyseren waar de knelpunten zaten en vervolgens hoe deze structureel rendabel op te lossen.

oplossingindustrieDe aanpak van Arboogerd

De gehele lijn werd geanalyseerd.De functies werden gewaardeerd in soort fysieke belasting,  in welke mate van de fysieke belasting er per taak werd uitgevoerd. Zo kon er een risicowaardering werden uitgesproken waar de grootste knelpunten zaten.

De risico verbeteringsberekening

Vervolgens werden risicoverbeteringsberekeningen gemaakt. Hierbij werd er berekend in welke mate oplossingen en aanpassingen bijdroegen aan optimaal risicovermindering van de fysieke belasting.

De oplossing

Samen met de medewerkers werd voor een oplossing gekozen die niet alleen de fysieke belasting fors omlaag bracht, maar ook het werk interessanter maakte. De allereerste inlegrobot van de kartonindustrie in Nederland werd gemaakt. Resultaat: medewerkers erg tevreden over de werkzaamheden en forse fysieke belastingsverlaging en forse productieverhoging.

Onze opdrachten

 • Risico vermindering fysieke belasting rijden op rollenklem heftruck +

  Voor Eska Graphic Board zijn de de risico's voor de fysieke belasting en veiligheid in kaart gebracht voor de verschillende Read More
 • Succesvol doorvoeren fysieke klachtenreductie bij productielijn met productieverhoging! +

  Aanpak productielijn leidt tot verlaging fysieke belasting en forse verhoging productie.. Read More
 • 1

Onze opdrachtgevers

 • Eska Graphicboard - Gedegen onderzoek en praktisch advies +

  Read More
 • SHELL/ NAM - Goed kwalitatief werk +

  Read More
 • AKZO NOBEL en TEIJN TWARON - vult ons gezondheidsbeleid goed aan +

  Read More
 • 1