OVER ARBOOGERD, MENS, MISSIE EN MEDIA

Monique Boogerd

Monique BoogerdMonique werkt vanaf 1998 aan preventie en herstel en terugkeer van de medewerkers (industrie, off shore, on shore, kantoor en scholen) naar arbeid. De eerste zes jaar als fysiotherapeut, vervolgens in company als bedrijfsfysiotherapeut/ ergonoom bij onder andere grote bedrijven zoals Shell, AKZO, KPN en de Kappa bedrijven.

Diverse ervaring is opgebouwd in de industrie, offshore en van kleine tot grote kantoren.

In 2009 was de tijd rijp om als zelfstandige verder te gaan. Arboogerd werd opgericht en als specialist fysieke belasting/ ergonoom wordt Monique met name ingezet voor het opstellen van een preventief beleid ter voorkoming van fysieke klachten en verzuim, verdiepte fysieke belastingsonderzoeken (vaak naar aanleiding van de rie) en werkplekonderzoeken. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd om functieprofielen op te stellen waarbij met een barometer handig de mate van belasting van de functie zichtbaar wordt gemaakt.

Focus

Monique richt zich met name op het behouden van de medewerkers op de werkvloer. Zij is van mening dat werk een essentieel onderdeel is voor de conditie en balans van de medewerkers. Haar adviezen zijn vooral gericht op praktisch haalbaar, bedrijfscultuur passend oplossingen en mogelijkheden.

Het totale plaatje wordt altijd in kaart gebracht: werkhouding en beweging, werkplek, werkwijze, werktaken, werktijd en werkorganisatie. Er vind afstemming plaats met de leidinggevende, de medewerker, de bedrijfsarts en eventuele andere betrokken disciplines zodat we gezamelijk de meest optimale oplossing kunnen bieden voor herstel en productief werken.

Diensten op een rij

Monique Boogerd wordt als specialist fysieke belasting ingeschakeld voor alle fysieke en ergonomische vraagstukken. Zoals:

    • WPO (onderzoeken van fysieke of ergonomische klachten, adviseren in verbeteren functie, werkplek, werkomgeving)
    • RIE verdiepte fysieke belasting (vooral industrie met haalbare oplossingen)
    • herinrichting functie, werkplek en of afdeling
    • Berekenen of voldoende haalbaarheid van risicoverlaging van beoogde investeringen
    • opstellen van (nieuwe of vernieuwde) werkprofielen/ functieprofielen 
    • Inzetbaarheidstrainingen
    • Reintergratie-begeleiding
    • Werkcoach

WAAROM ARBOOGERD

arboogerdmascotteWij geloven in mensen, dat alle mensen beter af zijn aan het werk. Net als ons symbool de roodoogmaki kikker het beste af is in zijn eigen omgeving. Onze kikker staat voor vitaliteit, energie en flexibiliteit. Mensen zijn van nature vitaal, flexibel en energiek.

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

Onze passie is werken, wij helpen jullie graag aan werken en blijven werken. Wij helpen graag om met een opbouwende kritische blik te kijken en te adviseren hoe werk en mens optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd.

NETWERK

Arboogerd wordt regelmatig als onafhankelijk adviseur ingeschakeld. Verschillende arbodiensten zetten Monique Boogerd in om specialistische ergonomische vraagstukken en fysieke belastingsonderzoeken uit te voeren. 

Arboogerd wordt als vaste specialist fysieke belasting ingezet onder andere door:

OVER U, UW WERK EN UW MENSEN

Het gaat juist om u: om uw medewerkers of om uw eigen werk. Kunt u of uw personeel (tijdelijk) niet meer uw afgesproken werk uitvoeren? Of merkt u dat u of uw personeel belemmerd wordt in het werk? Dan wilt u uiteraard zo snel mogelijk een goede oplossing vinden om het werk te kunnen laten doorgaan.

Het kan moeilijk zijn om objectief er achter te komen als baas maar ook als medewerker wat de uitvoer van het werk nu precies belemmert. U heeft een objectief onderzoek nodig om te kunnen achterhalen hoe het werk weer optimaal kan worden opgepakt. U kunt met de juiste informatie en insteek samen weer goed en sterk aan de slag.

Nieuws

Onze opdrachtgevers

 • Eska Graphicboard - Gedegen onderzoek en praktisch advies +

  Read More
 • SHELL/ NAM - Goed kwalitatief werk +

  Read More
 • AKZO NOBEL en TEIJN TWARON - vult ons gezondheidsbeleid goed aan +

  Read More
 • 1

PUBLICATIES

INTERVIEWS

Er zijn een aantal interviews met Monique Boogerd van Arboogerd gepubliceerd.

 • Voor het accountantskantoor Hut & Co heeft arboogerd een aantal mooie opdrachten uitgevoerd. OP de website van Hut & Co is een interview geplaatst:

Lees meer op de website van Hut & Co: http://www.hutco.nl/website/hutco.nsf/cms/Nederlands-Cases-Arboogerd of lees hier het interview gehouden in september 2010 Het advies dat ik geef moet passen bij de cultuur van bedrijf

ARTIKELEN

Voor arbeidsveiligheid.net heeft Monique Boogerd een aantal artikelen geschreven:

 • Beroepsziekten aan het houding- en bewegingsapparaat de drie meest gemelde beroepsziekten aan het houding- en bewegingsapparaat zijn RSI van de schouder of bovenarm, chronische aspecifieke lage rugpijn en een tenniselleboog. Wanneer kan er worden gesproken van een beroepsziekte? En hoe ontwikkelt een klacht zich tot een beroepsziekte? Wat zijn de gevolgen van een beroepsziekte?

 • Optimaal presteren met een ergonomische werkplek Omdat niet-ergonomische werksituaties kunnen leiden tot verminderde productiviteit en een groter verzuim, is het belangrijk deze in een vroeg stadium te herkennen. Een inleiding in ergonomie met tips om signalen te herkennen.