Risicoinventarisatie en evaluatie

Elke onderneming, elk bedrijf loopt risico. Met een risico inventarisatie en evaluatie (RIE of RI&E) geven wij al uw risico's van uw bedrijf in overzichtelijke tabelen met oplossingen weer. Naast de rapportage van de RI&E, krijgt u van ons de speciale managmenttool: plan van aanpaktool . Op deze manier weet u welke risico's er binnen uw bedrijf aanwezig zijn en hoe u de risico's voor uw personeel en uw bedrijf kunt terugdringen.Ook het financiele risico.

En wat bijzonder is, eindelijk een handige te intergreren tool om het plan van aanpak direct in uw bedrijfsvoering te integreren. Zó kunt u echt eenvoudig uw plan van aanpak laten leven binnen uw organisatie!

Risico-inventarisatie en - evaluatie

Gezond en veilig werken begint met bewustwording door het opstellen van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E).

Hoe?
U (of een gekozen externe partij) inventariseert eerst welke veiligheids- en gezondheidsrisico’s allemaal aanwezig (kunnen) zijn op het bedrijf.
Vervolgens evalueert u of het risico al voldoende wordt beheerst en hoe ernstig het risico is.
Op basis hiervan kunt u vaststellen welke maatregelen genomen moeten worden en welke maatregelen het beste als eerste genomen kunnen worden.

Verplicht?
Alle bedrijven waar sprake is van ‘werken onder gezag’ moeten in het bezit zijn van een RI&E. Van werken onder gezag is al sprake als een van de kinderen klusjes doet op het bedrijf, er een stagiaire op het bedrijf werk of andere vormen waarbij sprake is van een gezagsverhouding. Het hoeft dus niet altijd om betaald werk te gaan.

Maar
Ook voor bedrijven waar nooit sprake is van ‘werken onder gezag’ of nooit vreemde arbeid wordt ingehuurd is het zinvol om een RI&E op te stellen. Zelfstandige ondernemers, maten in een maatschap en familieleden in een gezinsbedrijf lopen immers dezelfde risico’s als werknemers en een RI&E kan ook hun helpen om gezond en veilig te werken.

 Wat houdt de Arboogerd risicoinventarisatie en evaluatie voor u in

Wanneer het om een update gaat:

  • Wij zullen uw actieve arbobeleid doornemen.
  • We zullen een rondgang door uw bedrijf en op al uw locaties doen (door geregistreerd middelbaar veiligheidskundige en specialist fysieke belasting & ergonoom).
  • U ontvangt een helder, makkelijk leesbaar rapport van ons ontvangen met de risico's en adviezen.
  • U ontvangt de managementtool: plan van aanpak(© speciaal door Arboogerd ontworpen) zodat u direct eenvoudig en actief het plan van aanpak in uw organisatie kan intergreren.

plan van aanpaktool arboogerd

Uw voordelen

  • Helder en leesbaar voor u en al uw personeel wat de risico's binnen uw bedrijf zijn en hoe u dit kan aanpakken.
  • Gedegen en deskundig onderzoek en actueel advies omtrent de risico's.
  • Makkelijk te integreren plan van aanpak met het ontworpen managementtool van Arboogerd.
  • U als werkgever kunt aantoonbaar maken dat u de nodige inspanningen heeft gedaan om de risico's van de gezondheid, veilgheid en welzijn van uw medewerker(s) aan te pakken.

 Meer weten?

Arboogerd is specialist op het gebied van vitaliteit en werkomgeving. Onze deskundigen adviseren, onderzoeken én implementeren graag voor u. Voor meer informatie over de werkplekchecks of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Arboogerd via 0594-769012 of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

plan van aanpaktool

U heeft al actueel wat u risico's binnen uw bedrijf zijn, maar wil graag het plan van aanpak makkelijk in uw actief beleid integreren?

Dat kan u kunt de tool van Arboogerd hier bestellen of vragen naar een demonstratie via email.

plan van aanpaktool arboogerd