donderdag, 20 mei 2021 08:44

Bouw terugkeer naar kantoor op

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Veel werknemers werken nu al langer dan 1 jaar thuis. Deze mensen hebben extra aandacht nodig om een goede 'terugkeer' zo goed mogelijk te laten verlopen.

Want een jaar is zodanig lang dat de werknemers de routine naar en op kantoor volledig ontwend zijn. Verrassend misschien, maar dit geldt ook voor de medewerkers die niet kunnen wachten om weer op kantoor te beginnen.

Rust en groepsgevoel

Hoogleraar Verzuim enWerkfuntioneren Corné Roelen adviseerd om werken op kantoor op te bouwen. hij legt uit dat mensen weer moeten wennen aan de drukte op kantoor en de routine van reizen en moeten wennen aan de tijdstippen van en naar kantoor gaan. Het kan namelijk overweldigend zijn voor de werknemers.terug naar werk klein

Het is dus aan te raden om geleidelijk de werknemers meer naar kantoor te laten komen. en niet iedereen weer tegelijk fulltime naar kantoor te laten komen. begin bijvoorbeeld met een paar dagen per week. zo bouw je rust in op kantoor. Een bijkomend voordeel is dat met geleidelijk meer op kantoor werken ook het groepsgevoel weer opgebouwd kan worden. Even kletsen met elkaar vergroot het groepsgevoel. 

Sommigen hebben hefige dingen meegemaakt het afgelopen jaar en zijn kwetsbaar. ieder mens veranders in het loop van het jaar ook dat hoort erbij. door geleidelijk op te bouwen, kan je met iedereen rekening houden en kan op een rustige manier de routine weer opgepakt worden en het groepsgevoel opgebouwd worden.

Bron: Arbo Rendement 5-2021

 

Read 3301 times Last modified on donderdag, 20 mei 2021 09:15
Monique Boogerd

Ik ondersteun bedrijven die zich inzetten voor goede arbeidsomstandheden, goed verzuimbeleid en goed werkgedrag. Mijn focus ligt op het gebied van ergonomie, werkgedrag en fysieke gesteldheid. Mijn kernwoorden zijn praktisch, professioneel en creatief.

www.mijnlijfmijnwerkplek.nl
Login to post comments