dinsdag, 27 oktober 2020 07:41

Hygiënisch werken op kantoor na corona

Written by
Rate this item
(1 Vote)

coronavirus 2019 ncov en virus achtergrond met ziektecellen en rode bloedcellen covid 19 corona virusuitbraak en pandemisch medisch gezondheidsrisico 2Een groot hygiëne en gezondheidsbedrijf heeft onderzocht hoe het kantoorpersoneel denkt om te gaan met hygiëne als iedereen weer op kantoor kan komen.

67% van de kantoormedewerkers wil meer op hygiëne blijven letten dan voorheen. Ruim driekwart verwacht dat de werkgever voor extra schoonmaakrondes zorgt om die hygiëne te waarborgen.

Ook verwacht men dat er in het sociale leven meer goede hygiëne zal worden gewaarborgd. Meer dan de helft van het kantoorpersoneel zal terughoudend blijven met het geven van een hand of drie zoenen, ook wanneer de RIVM-maatregelen versoepeld worden.

De drie populairste begroetingsalternatieven zijn:

  • zwaaien/ hand opsteken (35%)
  • knikken (24%)
  • yoga/namsté groet (14%)

Nu we weer meer naar het werk kunnen gaan en de meeste regels zijn vervallen ten aanzien van corona beleid, zijn onze begroetingen volgens de volkskrant ook veranderd. Dit is de top 7 van de meest polpulaire begroetingen op dit moment:

  1. de zwaai
  2. de footshake
  3. de buiging
  4. het knikje met het hoofd
  5. wenkbrauwen optrekken

 

Read 5452 times Last modified on maandag, 14 maart 2022 11:22
Monique Boogerd

Ik ondersteun bedrijven die zich inzetten voor goede arbeidsomstandheden, goed verzuimbeleid en goed werkgedrag. Mijn focus ligt op het gebied van ergonomie, werkgedrag en fysieke gesteldheid. Mijn kernwoorden zijn praktisch, professioneel en creatief.

www.mijnlijfmijnwerkplek.nl
Login to post comments