donderdag, 13 november 2014 08:18

Welk risico wordt er gemist in de RI&E

Written by
Rate this item
(0 votes)

De prikkelende vraag: "Welke risico's worden niet in de RI&E niet opgenomen?" werd gesteld door arbeidsveiligheid.net. Ja, dat is een hele interessante vraag. Het zette mij uiteraard als arboconsultant en specialist fysieke belasting direct aan het denken. Het moet iets tijdelijks zijn. Iets wat niet dagelijks voorkomt. Weet u het al? Op welke momenten letten we niet direct op de veiligheid?.

Kleine tip: ook die momenten zijn al aardig wat bekende rampen. Ontstaan....

feest op bureauOp feesten. De bedrijfsfeestjes. Iedereen is in opperste stemming. Ja, er moet een hoop geregeld worden. De organisatoren hebben overal aan gedacht..toch?

Veiligheid zit niet in iedere bedrijfscultuur ingebakken. We nemen veel voor lief. En mocht er dan toch iemand iets over veiligheid opperen wordt het al snel afgedaan met: "ach, dat zal toch niet z'n vaart lopen?" Of "hé, we moeten het wel leuk houden!"

Dus inderdaad een super belangrijk onderwerp wat meer onder de aandacht moet komen.Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor checklisten op veiligheid bij feestjes kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u meer lesen over dit onderwerp? Lees verder op arbeidsveiligheid.net of check bij arboogerd hoe dit beter binnen de organisatie aangepakt kan worden en gedragen kan worden.

Read 21856 times Last modified on vrijdag, 14 november 2014 11:02
Monique Boogerd

Ik ondersteun bedrijven die zich inzetten voor goede arbeidsomstandheden, goed verzuimbeleid en goed werkgedrag. Mijn focus ligt op het gebied van ergonomie, werkgedrag en fysieke gesteldheid. Mijn kernwoorden zijn praktisch, professioneel en creatief.

www.mijnlijfmijnwerkplek.nl
Login to post comments