woensdag, 30 juli 2014 10:39

door klachten van werken bij hitte krijgt IPhone reperatiebedrijf inspectie SZW controle

Written by
Rate this item
(0 votes)

De meerdere klachten en meldingen van fysieke klachten hebben tot een inspectie van de SZW geleid.  Helaas heeft het bedrijf niet direct op de klachten van de medewerkers gereageerd. Nu zal het bedrijf binnen 3 maanden de werkomstandigheden op orde moeten krijgen. Met ergonomische tips kan er al beter met hitte gewerkt worden. Check op 31-07 deze blog voor de tips.

Officiële persbericht: 

Arbeidsinspectie geeft Pegatron in Breda drie maanden voor verbeteren werkomstandigheden

DEN HAAG - iPhone-reparatiebedrijf Pegatron in Breda krijgt van de Arbeidsinspectie drie maanden de tijd om de werkomstandigheden voor het personeel te verbeteren. Twee weken geleden hield de inspectie een controle bij het bedrijf, na klachten van medewerkers en vakbond FNV Bondgenoten.

Door de hitte in de bedrijfshal zouden er minstens acht mensen zijn flauwgevallen. Het bedrijf moest van de Arbeidsinspectie direct zorgen voor meer koeling, extra water voor de medewerkers en langere pauzes. 

Overtredingen
Volgens de inspectie zijn er diverse overtredingen geconstateerd. De temperatuur was te hoog, er was te weinig frisse lucht, een te hoge luchtvochtigheid en de werkplekken voldeden niet aan de wettelijke eisen. Uiterlijk half oktober moet Pegatron dit allemaal hebben opgelost. Er is geen boete uitgedeeld.

Bij Pegatron worden iPhones uit Europa, Azië en het Midden-Oosten gerepareerd. Het bedrijf opende in april een vestiging in Breda en biedt volgens de bond werk aan zo'n 500 mensen. Veel van hen zijn uitzendkrachten.

Bron: omroep Brabant

Read 23404 times
Arboogerd

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

www.arboogerd.nl
Login to post comments