dinsdag, 14 januari 2014 13:11

UWV zet zich in voor veilig werken: ww bij onwerkbaar weer

Written by
Rate this item
(0 votes)
UWV maakt een grote sprong vooruit als het gaat om het stimuleren van veilig en gezond werken. Door het goede voorbeeld te geven en de werkgever en de werknemer de ruimte te laten nemen om onder onwerkbare weersomstandigheden niet meer te kiezen voor doorwerken.
 
Bij extreme weersomstandigheden hebben uw werknemers mogelijk recht op WW wegens onwerkbaar weer. Er moet dan wel een direct verband zijn tussen het werk in uw bedrijf en die extreme weersomstandigheden.

Kunnen uw werknemers niet aan het werk buiten door vorst, hoogwater of sneeuw? En staat in uw cao dat u de werktijd van uw werknemers mag verkorten? Dan kunt u voor uw werknemers een WW-uitkering aanvragen wegens onwerkbaar weer. Bekijk eerst uw cao, want het kan zijn dat u volgens uw cao eerst zelf het loon van uw werknemers moet doorbetalen over een bepaalde (wacht)periode.

Aanvragen ww bij onwerkbaar weer op uwv.nl

U kunt alleen WW wegens onwerkbaar weer aanvragen voor werknemers die direct door het onwerkbare weer getroffen worden. Lees meer over de voorwaarden op de overzichtspagina WW bij onwerkbaar weer.

WW aanvragen voor de uitzendbranche en de bouwsector

Op uwv.nl vindt u ook informatie over aanvragen van WW wegens onwerkbaar weer door werkgevers in de uitzendbranche en voor werkgevers in de bouwsector. Voor werkgevers in de bouwsector gelden de voorwaarden van de regeling vorst-WW.

Bron UWV

Read 23432 times Last modified on dinsdag, 14 januari 2014 13:29
Arboogerd

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

www.arboogerd.nl
Login to post comments