dinsdag, 14 januari 2014 08:58

Vergoeding speciale stoelen en hulpmiddelen vooraf aanvragen

Written by
Vanaf 2014 kunt u niet meer achteraf vergoeding voor stoelen aanvragen bij UWV. Als werkgever kunt u zelf geen werkstoel meer voor de werknemer kopen. De medewerker mag de stoel zelf ook niet meer kopen en vervolgens bij UWV declareren.
 
UWV werkt met ingang van 2014 met vaste leveranciers van onder andere vierwielige werkstoelen en bureaustoelen. Een medewerker met een visuele, auditieve of motorische handicap moet voortaan ook vooraf de vergoeding aanvragen. Als UWV de aanvraag goedkeurt, krijgt de medewerker het hulpmiddel van één van de vaste leveranciers. UWV betaalt de kosten rechtstreeks aan die leverancier.
 
Vergoeding van UWV voor hulpmiddel of voorziening
 
Een medewerker die moeite heeft met zien, horen of bewegen, heeft soms hulpmiddelen of voorzieningen nodig om zijn werk te kunnen doen. Denk hierbij aan orthopedische werkschoenen, een voorleeshulp of een vierwielige bureaustoel. Voor zulke hulpmiddelen of voorzieningen kan de medewerker met een visuele, auditieve of motorische handicap onder voorwaarden een vergoeding krijgen van UWV. UWV beslist binnen acht weken nadat de aanvraag (doc) is ingediend of de vergoeding wordt toegekend. In het geval van de werkstoel of bureaustoel betaalt UWV de kosten voortaan dus direct aan de leverancier.
 
bron: UWV
Read 23260 times Last modified on dinsdag, 14 januari 2014 09:13
Arboogerd

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

www.arboogerd.nl
Login to post comments