dinsdag, 24 september 2013 15:14

Arbeidsrisico’s opzoeken met nieuwe NEA-tool

Written by
Rate this item
(0 votes)

Met de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) zijn allerlei gegevens verzameld over arbeidsrisico’s, ongevallen, duurzame inzetbaarheid en Het Nieuwe Werken (HNW). De resultaten van de enquête zijn gebundeld in de onlangs gelanceerde benchmarktool van TNO.

Het onderzoek werd gehouden onder bijna 25.000 Nederlandse werknemers. De onderzoeksvragen hadden betrekking op vier overkoepelende thema’s: arbeidsomstandigheden, arbeidsmarkt, arbeidsvoorwaarden en arbo en gezondheid.

In de interactieve benchmarktool zijn alle belangrijke gegevens voor verschillende branches overzichtelijk gemaakt. Maatwerk is dus mogelijk door de cijfers te vergelijken op geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, bedrijfstak en beroepsgroep. Zo kan bijvoorbeeld worden opgezocht hoe hoog het ziekteverzuim is in een bedrijfstak of in hoeverre werknemers hun werk- van hun privéleven kunnen scheiden.

Uit de resultaten van de NEA blijkt dat 41% van de werknemers struikelen of uitglijden het belangrijkste gevaar vinden tijdens het werk. Een confrontatie met geweld en snijden of steken staan op de tweede en derde plek. 

bron: arboportaal

Read 18069 times
Arboogerd

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

www.arboogerd.nl
Login to post comments