donderdag, 19 september 2013 13:49

Het nieuwe werken: voor personeelsbehoud en kantoorkostenbesparing

Written by
Rate this item
(0 votes)

Uit een Europees onderzoek van Citrix noemt 27 procent van de Nederlandse respondenten behoud van personeel de belangrijkste reden om mobiel werken mogelijk te maken, tegenover twaalf procent gemiddeld. Ook het reduceren van kantoorruimte wordt in Nederland vaker genoemd dan in andere landen: achttien procent, (Europese gemiddelde: twaalf procent). 

Het onderzoek is gehouden onder 2.701 IT-professionals uit heel Europa. Nederland loopt voorop als het gaat om flexwerken: op de vraag 'Biedt uw organisatie medewerkers de mogelijkheid om overal te werken (of bent u van plan dit te gaan doen)?' antwoordde 85 procent positief. Het internationale gemiddelde is 75 procent. Tegelijkertijd zorgt mobiliteit ook voor kopzorgen bij IT'ers: in Nederland zijn dat met name de beveiliging van informatie (61 procent), risicovol gedrag van medewerkers (52 procent) en dataprivacy (47 procent).

Infrastructuur

Ruim driekwart (76 procent) van alle organisaties in Europa beschikt al over een werkende infrastructuur om medewerkers de mogelijkheid te bieden om overal te werken. Dat betekent niet dat alle lagen van de organisatie zelf mogen bepalen waar en wanneer ze werken; maar liefst 48 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit alleen geldt voor specifieke medewerkers.Bijna alle ondervraagden (97 procent) verwachten dat de werkplek voorgoed verandert door mobiliteit. Dat komt voor een deel doordat mensen thuis kunnen werken en collega's elkaar minder vaak op de werkvloer tegenkomen, maar het zorgt er ook voor dat organisaties nieuwe technologieën sneller omarmen en de productiviteit verbetert.

Betere balans tussen werk en privé

Peter van Leest, Country Manager Nederland bij Citrix: "Werknemers zijn op zoek naar een betere balans tussen werk en privé en willen of moeten vanuit verschillende locaties kunnen werken, zelfs buiten kantooruren. Dat brengt voor werkgevers veel kansen met zich mee, maar ook uitdagingen; zoals een veilige en beheerbare infrastructuur die de mogelijkheden en vrijheid van werknemers niet beperkt. Nederland loopt voorop in deze ontwikkeling, en het is goed om te merken dat het behouden van getalenteerde werknemers een belangrijke driver is."

bron: manageronline.nl

Read 14025 times
Arboogerd

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

www.arboogerd.nl
Login to post comments

Nieuws