Blog
Arboogerd

Arboogerd gelooft dat mensen werken nodig heeft om te kunnen bijdragen aan de maatschappij en om eigen conditie te behouden. Wij denken dat mensen beter in hun vel zitten als ze blijven werken. Soms met een (tijdelijke) aanpassing aan werkplek, werkgedrag en functie.

Website URL: http://www.arboogerd.nl Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 28 november 2017 10:38

Het inrichten en financieren van een thuiswerkplek kunnen een behoorlijke uitdaging zijn. Speciaal voor Arbeidsveiligheid van Kerckebosch heb ik een artikel geschreven en een tool gemaakt om op vlotte wijze tot een gedegen thuiswerkplek te komen.

De tool: https://www.arbeidsveiligheid.net/tools/checklist-thuiswerken-zakelijk-financieel-goed-geregeld

Het artikel : https://www.arbeidsveiligheid.net/veiligheidsartikelen/zo-richt-je-thuis-de-werkplek

 

Verbeterde checklist voor kantoorwerk

Nachtarbeid nu veiliger met de Night fit methode

Design invloed op veilig gedrag en welzijn

Veelvuldig bukken innovatief aangepakt!

Monique Boogerd

Ik ondersteun bedrijven die zich inzetten voor goede arbeidsomstandheden, goed verzuimbeleid en goed werkgedrag. Mijn focus ligt op het gebied van ergonomie, werkgedrag en fysieke gesteldheid. Mijn kernwoorden zijn praktisch, professioneel en creatief.

Website URL: http://www.mijnlijfmijnwerkplek.nl Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 28 november 2017 10:23

Steeds meer mensen werken niet meer puur op kantoor. Thuis werken wordt steeds populairder. maar ook wordt er meer op andere plaatsen gewerkt. De arbowet heeft zich hierop aangepast. Werk je meer dan twee uur achtereen op een andere werkplek dan moet deze werkplek voldoende zijn ingericht om klachten te voorkomen. Arbeidveiligheidsnet.nl heeft mij gevraagd hierover een artikel te schrijven. Dit artikel is 21 november op hun site gepubliceerd. Nieuwsgierig, kijk dan op https://www.arbeidsveiligheid.net/thuis werken

Welk risico wordt er gemist in de RI&E

Vanaf 1 augustus inspecteert de inspectieSZW op onveilige werkplekken, machine veiligheid en gevaarlijke stoffen

Objectief fysieke belasting onderzoek: toegevoegde waarde

Rommelig bureau niet altijd fout: het maakt mensen creatiever

Nieuws